Herinrichting Wittevrouwenveld

Herinrichting Tillystraat / Wittevrouwenveld

Vanmorgen is er een begin gemaakt met de vervanging van de riolering aan de Stadhouderstraat in de wijk Wittevrouwenveld.

Er is ook een kraan aan te pas gekomen om het ijzer en zware platen te verschuiven bij de funderingswerkzaamheden aan de Tillystraat.

Voor de bewoners die boven het medisch Centrum aan de Marconistraat wonen is het de komende weken onduidelijk met de vraag waar ze tijdelijk kunnen parkeren. Zij hebben aan de Stadhouderstraat de in- en uitgang van de parkeergarage.
Met medewerking van de gemeente Maastricht afdeling Vergunningen hebben zij een tijdelijke ontheffing gekregen om op alle betaalde parkeerplaatsen in de wijk Wittevrouwenveld te mogen parkeren. Aan het begin van de parkeerplaatsen aan de Voltastraat staat dat de betaalde parkeerplaatsen niet bestemd zijn voor de vergunninghouders. Bij navraag bij de gemeente hebben zij te horen gekregen dat ze niet mogen parkeren bij de andere betaalde parkeerplaatsen omdat zij dan de vergunninghouders in de weg zitten. Al om al veel onduidelijkheid voor de betreffende bewoners die hen heil ergens anders moeten zoeken maar door de gemeente afdeling Vergunningen van het kastje naar de muur worden gestuurd. Het wordt tijd dat de communicatie binnen de gemeente op elkaar afgestemd wordt zodat komende projecten binnen de gemeente soepel verlopen en iedereen meteen weet waar ze aan toe zijn, zodat ze op de juiste plekken kunnen parkeren.

Ik heb een fotoreportage gemaakt van de werkzaamheden