Georgemaastricht.nl

Georgemaastricht.nl

Opening eerste Internationale Busstation Maastricht

Vanochtend werd aan de Meerssenerweg ( achterkant stationsgebouw, naast de passerelle) in de gemeente Maastricht het internationaal busstation Maastricht geopend.
Maastricht is de eerste gemeente in Nederland die in samenwerking met busmaatschappijen dit busstation gerealiseerd heeft.
Het unieke hiervan is dat de busmaatschappijen de exploitatie zelf bekostigen. Voorheen was het voor de buurt rond de Meerssenerweg (Wijckerpoort) een ergernis dat de bussen op de kleine parkeerplaats bij de passerelle stopte en daar hen passagiers uit liet en ophaalde.
In de tussentijd (tussen de sluiting van de kleine parkeerplaats en de bouw van het nieuwe busstation) werd er aan de groene loper en dichtbij het O.L.V. plein in hartje Maastricht een tijdelijke stopplaats voor de internationale bussen gerealiseerd.
Dit busstation is al op 6 januari jl. in gebruik genomen en de tijdelijke bushaltes zijn vanaf toen vervallen.

Ambitie stad en spoor
Het busstation draagt bij aan de ambitie van de samenwerkende partijen ProRail, NS, Arriva, Zuid Limburg Bereikbaar, Provincie Limburg en gemeente Maastricht om Maastricht als internationaal en regionaal knooppunt te verbeteren. Met “Stad en Spoor” maken de partijen verbindingen en werken ze samen aan de ontwikkeling van het stationsgebied. Bij de feestelijke opening waren afgevaardigden van bovengenoemde partijen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de busmaatschappijen vertegenwoordigd. De directeur van de flixbus maatschappij gaf aan dat ze verleden jaar 80.000 pasagiers vanaf Maastricht vervoerde en ze sterven dit jaar 100.000 bezoekers te halen.
Maastricht, de reizigers en de buurt Wijckerpoort zijn blij met de nieuwe locatie van het Internationale busstation en hopelijk zal de overlast hierdoor verdwijnen.

Bron: Persbericht gemeente Maastricht