Georgemaastricht.nl

Georgemaastricht.nl

De Burgemeester en de bekende Maastrichtenaar

In het Centre Ceramique vond afgelopen middag het “stadsgesprek” plaats tussen een bekende Maastrichtenaar en de burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Het gesprek werd als volgt aangekondigd : Cécile Narinx in gesprek met Annemarie Penn-te Strake Je hoort het vaak: “Maastricht is een stad met twee gezichten”. We koesteren wat lokaal is, eigen, traditie.
Maar we worden ook steeds meer een kosmopolitische stad die een wereld van vernieuwing omarmt. Maastricht heeft diverse musea en twee kunstacademies, maar ook allerlei “culturele broedplaatsen” afbrokkelende parochies en een groeiende universiteit.
We koesteren het Mestreechs, maar het Engels lijkt soms wel de voertaal geworden. We hebben Rieu en de Philharmonie, maar ook eindeloos veel amateurkoren en - harmionieën.
We maken kunstig onze eigen carnavals-peskes, maar ook FashionClash siert de stad. Die werelden gaan niet altijd samen.
In het Stadsgeprek dat Cécile Narinx met Burgemeester Annemarie Penn-te Strake zal voeren, gaan we op zoek naar waar het schuurt, maar ook naar waar het “werkt”. We richten ons vooral op de rol die grote en kleine, gesubsidieerde en zelfstandige culturele ondernemers , amateurkunstenaars en buurtactivisten daarin spelen.
En hoe laveert de burgemeester zichzelf en haar stad tussen lokaal en kosmopolitisch, tussen kunst en kitsch, tussen broedplaats en musem , de designer jurk en het trainingspak?.

Het was een goed en interessant gesprek en het publiek kreeg de mogelijkheid om aan de Burgemeester vragen te stellen.
Bron: website http//:www.debatcentrumsphinx.nl.