Georgemaastricht.nl

Georgemaastricht.nl

Dodenherdenking Koningsplein Maastricht Oost

Nu we al een aantal weken te maken hebben met de corona pandemie mocht er dit jaar op 4 mei om 20:00 uur geen officieel evenement worden georganiseerd om de oorlogsslachtoffers te herdenken.
Het comité dodenherdenking Maastricht Oost wilde toch de mogelijkheid bieden om gedurende deze dag stil te staan bij het Limburgs Bevrijdingsmonument.
In een persbericht hadden ze aangekondigd dat het niet de bedoeling was om rond 20:00 uur in grote getale naar deze plek te komen om er stil te staan. Zij hadden aangegeven dat de vlam bij het monument ontstoken zou worden en dat er gevlagd zou worden.
Er werd vanwege de corona maatregelen aangegeven dat degene die een krans of bloemen wilde leggen dit in een tijdbestek van een half uur konden doen om te zorgen dat er niet te veel mensen bij elkaar waren. Het comité had van o.a buurtnetwerk Wyckerpoort, buurtnetwerk Wittevrouwenveld, Stichting Vrijheidspark, de Maastrichtse Dienstdoende Stadsschutterij, Inloophuis Veteranen Brusselsestraat, Partij Veilig Maastricht, Buurtnetwerk Scharn en de Koningsresidentie begrepen dat ze toch op deze dag wilde herdenken en hebben hier een planning van een half uur voor gemaakt waarin de mogelijkheid was om er aanwezig te zijn.
De niet aangemelde belangstellenden mochten in de tussentijd gebruik maken van de gelegenheid te herdenken.
Het is een goed initiatief van Het comité dodenherdenking Maastricht Oost om toch te laten zien dat ondanks deze crisis er aandacht aan de oorlogsslachtoffers gegeven mag worden omdat we door deze gevallen strijders in vrijheid kunnen leven.
Een grote chapeau voor deze organisatie en degene die hierbij wilden stil staan en er bloemenkransen hebben gelegd.